• 1 kg masa ze srnčího hřbetu
• 50 g slaniny 150 g cibule
• 200 g žampionů
• 80 g másla
• sůl
• 4 zrnka pepře
• 1 bobkový list
• 1 šálek bílého vína
• 0,25 l sladké smetany
• 50g hladké mouky
• čvrt citronu
Očištěné a odblaněné maso protáhneme slaninou, osolíme a na másle opečeme ze všech stran.
Pak přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, koření, podlijeme vodou a vínem a přikryté dusíme v troubě doměkka.
Maso občas přeléváme a obracíme.
Žampióny očistíme, nakrájíme, podusíme na kousku tuku a zakapeme citronem, aby neztmavěly.
Až je maso měkké, vydusíme šťávu až na tuk, zaprášíme ji moukou, zředíme vodou, smetanou a provaříme.
Nakonec přidáme houby.
Podáváme s houskovými knedlíky.