• 100g žampiónů
• 20g slaniny
• pepř
• kmín
• 3 lžíce sádla
• 1 středné velká cibule
• 500g srnčího masa bez kosti
• 200g vepřového masa
• mletá sladká paprika
• sůl
• vývar z kostí
• 1/2 kostky masoxu
• 40 g kečupu
• 1 lžíce kysané smetany
• hladká mouka na zahuštění
• 1 dl červeného vína
Houby dusíme na slanině s pepřem a kmínem.
Na sádle osmažíme cibuli, přidáme na kostky rozkrájené maso (srnčí i vepřové), osolíme a dusíme.
Když se maso vydusí do tuku, zaprášíme je mletou paprikou, osmahneme a podlijeme vývarem.
Po dobu dušení podléváme vývarem z kostí, ve kterém jsme rozpustili půl kostky masoxu.
Po změknutí přidáme kečup, kysanou smetanu rozšlehanou s moukou a červené víno.
Krátce povaříme.
Podáváme s houskovým knedlíkem nebo s chlebem.