• 400 g skopového masa
• 2 cibule
• olej
• 300 g rýže
• čerstvé houby
• vývar
• petrželová nať
• sůl
• mletý pepř
• mletá paprika
Drobné nasekanou očištěnou cibuli zpěníme na rozehřátém rostlinném oleji, přidáme očištěné, umyté a na kostky nakrájené maso, osmažíme, osolíme, opepříme a odstavíme.
Na rozehřátém oleji nebo tuku osmahneme rýži, zalijeme ji vodou (na 1 díl rýže 1 díl vody) a dusíme do poloměkka.
Na troše rostlinného oleje osmahneme očištěné, na plátky nakrájené houby, promícháme je s polodušenou rýží a mletou červenou paprikou, vložíme do rostlinným olejem vymazané ohnivzdorné mísy, nahoru dáme opečené maso, zalijeme vývarem z kostí a přikryté vložíme na 10 minut do vyhřáté trouby.
Potom odkryjeme a pečeme 20 - 30 minut, dokud se vývar neodpaří.
Podáváme posypané drobné nasekanou petrželovou natí.