Kuchařské recepty pro každého

Srbské skopové maso

Potřebujeme tyto suroviny:
400 g skopového masa
2 cibule
olej
300 g rýže
čerstvé houby
vývar
petrželová nať
sůl
mletý pepř
mletá paprika
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Drobné nasekanou očištěnou cibuli zpěníme na rozehřátém rostlinném oleji, přidáme očištěné, umyté a na kostky nakrájené maso, osmažíme, osolíme, opepříme a odstavíme.
Na rozehřátém oleji nebo tuku osmahneme rýži, zalijeme ji vodou (na 1 díl rýže 1 díl vody) a dusíme do poloměkka.
Na troše rostlinného oleje osmahneme očištěné, na plátky nakrájené houby, promícháme je s polodušenou rýží a mletou červenou paprikou, vložíme do rostlinným olejem vymazané ohnivzdorné mísy, nahoru dáme opečené maso, zalijeme vývarem z kostí a přikryté vložíme na 10 minut do vyhřáté trouby.
Potom odkryjeme a pečeme 20 - 30 minut, dokud se vývar neodpaří.
Podáváme posypané drobné nasekanou petrželovou natí.
Srbské skopové maso
Srbské skopové maso