Kuchařské recepty pro každého

Srbské rizoto

Potřebujeme tyto suroviny:
350 g telecího předního masa bez kostí
60 g parmezánu
100 g margarínu
100 g cibule
600 g rýže
25 g uzené slaniny
100 g kečupu
100 g zelené papriky
20 g hladké mouky
mletá paprika
pepř
sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Na kostky nakrájenou slaninu rozpustíme, přidáme tuk, nadrobno nakrájenou cibuli, telecí maso nakrájené na kostky, zalijeme malým množstvím vroucí vody, osolíme, opepříme a dusíme.
Až je maso poloměkké, odebereme polovinu šťávy, tu vydusíme na tuk, zaprášime moukou, osmahneme, přidáme kečup, zalijeme vodou a vaříme nejméně 30 minut.
Při podávání touto omáčkou porce rizota přelijeme.
K poloměkkému masu přidáme zelenou papriku nakrájenou na proužky, vymytou rýži, potřebné množství vody, přivedeme k varu a dáme do trouby dusit doměkka.
Srbské rizoto
Srbské rizoto