• 350 g telecího předního masa bez kostí
• 60 g parmezánu
• 100 g margarínu
• 100 g cibule
• 600 g rýže
• 25 g uzené slaniny
• 100 g kečupu
• 100 g zelené papriky
• 20 g hladké mouky
• mletá paprika
• pepř
• sůl
Na kostky nakrájenou slaninu rozpustíme, přidáme tuk, nadrobno nakrájenou cibuli, telecí maso nakrájené na kostky, zalijeme malým množstvím vroucí vody, osolíme, opepříme a dusíme.
Až je maso poloměkké, odebereme polovinu šťávy, tu vydusíme na tuk, zaprášime moukou, osmahneme, přidáme kečup, zalijeme vodou a vaříme nejméně 30 minut.
Při podávání touto omáčkou porce rizota přelijeme.
K poloměkkému masu přidáme zelenou papriku nakrájenou na proužky, vymytou rýži, potřebné množství vody, přivedeme k varu a dáme do trouby dusit doměkka.