Kuchařské recepty pro každého

Srbská musaka

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g hrubě namletého vepřového masa
větší květák
250 ml smetany
1 vejce
cibule
olej
strouhanka
sůl
pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Na oleji osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme okořeněné maso a opečeme do růžova.
Potom maso podlijeme vodou a podusíme.
Přidáme 2 lžíce strouhanky, promícháme a za občasného podlévání dusíme.
Ve slané vodě uvaříme květák a až vychladne, rozebereme jej na menší růžičky.
Do vymaštěné a strouhankou vysypané zapékací misky rozložíme polovinu květáku, na něj navršíme podušené maso a zakryjeme druhou polovinou květáku.
Zapečeme ve středně vyhřáté troubě.
Před koncem zalijeme smetanou s rozšlehaným vejcem a ještě krátce zapečeme.
Srbská musaka
Srbská musaka