• 200 g čerstvého špenátu
• 2 šalotky
• 1 okurka
• 200 g žampionů
• 1 svazek kopru
• 1 stroužek česneku
• 5 lžic olivového oleje
• sůl
• pepř
• 2 lžíce bílého vinného octa
• 100 g ovčího sýra
Šalotku a česnek jemně posekáme.
Špenát přebereme a nahrubo nasekáme.
V kastrolu rozehřejeme 1 lžíci oleje a zesklovatíme na něm šalotku s česnekem.
Přidáme mokrý špenát, osolíme, opepříme a za častého míchání podusíme dvě minuty.
Okurku oloupeme a houby očistíme.
Obojí nakrájíme na plátky a rozdělíme na mísu.
Špenát necháme okapat, podle potřeby přisolíme a položíme do středu mísy.
Kopr posekáme nadrobno, smícháme s octem, solí a pepřem.
Zašleháme zbylý olej a zálivkou salát pokapeme.
Ovčí sýr rozkrájíme a rozložíme na salát.
Posypeme pepřem.