Kuchařské recepty pro každého

Špenátový nákyp s vepřovým masem

Potřebujeme tyto suroviny:
30 dkg libového vepřového masa
6 plátků anglické slaniny
1 kostka mraženého špenátu
0,75 kg brambor
3 cibule
2 stroužky česneku
0,25 l smetany
0,125 l mléka
10 dkg tvrdého sýra
olej
máslo
sůl
pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Vepřové maso nakrájíme na kostičky asi 1x1cm, 2 minuty osmahneme na oleji, osolíme a odstavíme.
Cibuli a česnek nakrájíme na drobno, oloupané brambory na plátky a vše krátce povaříme v mléce se smetanou.
Dno zapékací formy vyložíme plátky slaniny.
Polovinu už zpracovaného špenátu navrstvíme do formy na slaninu, na něj dáme povařené scezené brarmbory s cibulí a česnekem a opečené maso.
Zakryjeme druhou polovinou špenátu.
Smetanu s mlékem slité z brambor osolíme, opepříme, nalijeme na vrstvy ve formě, posypeme strouhaným sýrem a pomalu zapečeme.
Ke konci pečení poklademe kousky másla.
Špenátový nákyp s vepřovým masem
Špenátový nákyp s vepřovým masem