• 30 dkg libového vepřového masa
• 6 plátků anglické slaniny
• 1 kostka mraženého špenátu
• 0,75 kg brambor
• 3 cibule
• 2 stroužky česneku
• 0,25 l smetany
• 0,125 l mléka
• 10 dkg tvrdého sýra
• olej
• máslo
• sůl
• pepř
Vepřové maso nakrájíme na kostičky asi 1x1cm, 2 minuty osmahneme na oleji, osolíme a odstavíme.
Cibuli a česnek nakrájíme na drobno, oloupané brambory na plátky a vše krátce povaříme v mléce se smetanou.
Dno zapékací formy vyložíme plátky slaniny.
Polovinu už zpracovaného špenátu navrstvíme do formy na slaninu, na něj dáme povařené scezené brarmbory s cibulí a česnekem a opečené maso.
Zakryjeme druhou polovinou špenátu.
Smetanu s mlékem slité z brambor osolíme, opepříme, nalijeme na vrstvy ve formě, posypeme strouhaným sýrem a pomalu zapečeme.
Ke konci pečení poklademe kousky másla.