Kuchařské recepty pro každého

Špenátový nákyp

Potřebujeme tyto suroviny:
400 g listového špenátu
4 vejce
150 g měkkého tvarohu
120 g bílého jogurtu
jemná strouhanka
100 g tvrdého 45% sýra
sůl
1 lžíce sekané zelené petrželky
špetka česnekového prášku
máslo
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Omyté špenátové listy krátce spaříme v osolené vodě.
V míse vyšleháme žloutky s tvarohem a jogurtem, tuto směs ochutíme česnekovým práškem, solí a zelenou petrželkou.
Vmícháme nasekaný špenát, přidáme strouhanku podle potřeby a poloviční množství jemně nastrouhaného sýra.
Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků.
Celou směs dáme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací nádoby, posypeme zbytkem sýra a v předehřátétroubě při 200°C zapečeme.
Špenátový nákyp
Špenátový nákyp