• 400 g listového špenátu
• 4 vejce
• 150 g měkkého tvarohu
• 120 g bílého jogurtu
• jemná strouhanka
• 100 g tvrdého 45% sýra
• sůl
• 1 lžíce sekané zelené petrželky
• špetka česnekového prášku
• máslo
Omyté špenátové listy krátce spaříme v osolené vodě.
V míse vyšleháme žloutky s tvarohem a jogurtem, tuto směs ochutíme česnekovým práškem, solí a zelenou petrželkou.
Vmícháme nasekaný špenát, přidáme strouhanku podle potřeby a poloviční množství jemně nastrouhaného sýra.
Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků.
Celou směs dáme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací nádoby, posypeme zbytkem sýra a v předehřátétroubě při 200°C zapečeme.