• 400 g rychlovarné rýže
• 250 g mraženého špenátu
• 1 cibule
• 2 stroužky česneku
• 3 lžíce olivového oleje
• 400 ml bílého vína
• sůl
• pepř
• 1 svazek kopru
• 120 g parmazánu vcelku
• 400 ml zeleninového vývaru
• 2 lžíce zakysané smetany
• 2 lžíce citronové šťávy
• 200 g rajčat
Na oleji necháme zesklovatět nakrájenou cibuli a česnek, vsypeme suchou rýži a chvíli mícháme.
Pak podlijeme vínem, přidáme mražený špenát, osolíme, opepříme a přikryté dusíme asi 5 minut.
K rýži přilijeme vývar a dusíme dalších 5 minut.
Občas nakypříme.
Do rizota zamícháme smetanu, nasekaný kopr a citronovou šťávu, přimícháme nastrouhaný parmazán a ozdobíme rajčaty.