• 250 ml mléka
• 250 ml hladké mouky
• půl lžičky kypřicího prášku
• 750 g listového špenátu
• 1 pórek bez zelené části
• 2 lžíce oleje
• 100 ml vývaru
• sůl
• pepř
• špetka nastrouhaného muškátového oříšku
• 200 g ovčího sýra
• 125 ml minerálkym
• 10 lžic přepuštěného másla
• 5 lžic nastrouhaného parmezánu
Ze 4 lžic másla, mouky, mléka, špetky soli a prášku do pečiva vypracujeme hladké lívancové těsto a necháme chvíli odležet.
Špenát propereme pod tekoucí vodou a necháme okapat.
Na rozehřátém oleji orestujeme najemno nakrájený pórek, přidáme natrhaný špenát, podlijeme vývarem a krátce podusíme.
Pak osolíme, opepříme a přidáme špetku muškátového oříšku.
Podušený špenát necháme okapat na sítku.
Těsto rozředíme minerálkou a promícháme.
Ve velké pánvi rozehřejeme máslo a z těsta postupně usmažíme přibližně 5 omelet a necháme je vychladnout.
Pak na ně rozdělíme špenát a rozdrobený ovčí sýr, srolujeme, dáme do vymazanéého pekáčku, posypeme nastrouhaným parmezánem a zapečeme v troubě 15–20 minut při 225°C.