• 800g brambor
• 400 g listového špenátu
• 2 stroužky česneku
• 2 vejce
• 80 g solamylu
• sůl
• 75 g parmazánu
Brambory uvaříme ve slupce.
Špenátové listy podle potřeby zbavíme dlouhých stonků a listy spaříme v osolené vodě, scedíme a při tom je ochladíme studenou vodou.
Z listů opatrně vymačkáme vodu a nakrájíme je nahrubo.
Parmazán nastrouháme.
Česnek očistíme a nastrouháme.
Uvařené brambory zchladíme a prolisujeme nebo nastrouháme.
Přidáme k nim vejce, mouku, solamyl, sůl, parmazán a česnek.
Těsto zpola vypracujeme, přidáme i nakrájený špenát a těsto opatrně vypracujeme.
Připravené těsto na noky necháme asi 10 minut uležet.
Z těsta lžící tvarujeme noky, které opatrně vkládáme do vroucí osolené vody.
Špenátové noky vaříme asi 10 minut.