• 500 g zmrazeného špenátu (listy)
• vepřová žebra
• 1 cibule
• 1 vejce
• 2 lžíce hladké mouky
• sádlo
• sůl
• pepř
Špenát necháme rozmrznout a pak z něj slijeme vodu.
Vepřová žebra dáme do pekáče, podlijeme vodou a upečeme.
Upečená žebra dáme do hrnce, přidáme výpek, zalijeme vodou a povaříme.
Pak maso obereme a nakrájíme na kousky.
Vývar uchováme pro pozdější použití.
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na sádle.
Zaprášíme hladkou moukou a osmahneme.
Pak zalijeme trochou vývaru, promícháme, přidáme kousky masa a rozmrazený špenát a chvíli podusíme.
Nakonec vmícháme vejce a za občasného míchání ho necháme srazit.
Dochutíme solí a pepřem.
Špenát s vepřovým masem podáváme například se špeclemi.