• 700 g špenátu
• 250 ml smetany na vaření
• 400 g těstovin
• 400 g vařeného uzeného masa
• 1 cibule
• sůl
• mletý pepř
• muškátový oříšek
• několik stroužků česneku
• 2 vejce
• 250 tvrdého sýra
• trocha oleje
Těstoviny uvaříme v osolené vodě.
Maso nakrájíme na kostičky.
Sýr nastrouháme.
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme špenát a necháme vydusit přebytečnou vodu.
Pak přilijeme smetanu (množství podle hustoty špenátu) a povaříme.
Vmícháme celá vejce a necháme ještě přejít varem.
Špenát dochutíme solí, pepřem, rozmačkaným česnekem a strouhaným muškátovým oříškem.
Nakonec vmícháme asi polovinu nastrouhaného sýra.
Pekáč vymažeme olejem.
Na dno pekáče rozprostřeme polovinu těstovin, na ně polovinu masa, pak polovinu špenátu, na to znovu zbytek těstovin, masa a špenátu a celé to posypeme zbytkem strouhaného sýra, vložíme do předehřáté trouby a zapečeme při 200°C asi 15 minut.