• 900 g hovězí kližky
• sádlo
• 5 větších cibulí
• sůl
• mletý pepř
• drcený kmín
• 250 g sterilovaných okurek
• 3 lžíce plnotučné hořčice
• 2 - 3 lžíce hladké mouky
• hovězí vývar
Maso omyjeme, nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme a nakrájíme.
V tlakovém hrnci rozpálíme sádlo a cibuli na něm osmahneme.
Pak přidáme maso a ze všech stran ho necháme osmažit.
Pak osolíme, opepříme a posypeme drceným kmínem.
Podlijeme hovězím vývarem, zavřeme pokličkou a dusíme doměkka.
V pánvičce rozehřejeme trochu sádla, dáme na něj jednu jemně nakrájenou cibuli společně s nastrouhanými okurky a krátce orestujeme.
Pak vmícháme hořčici a ještě chvíli osmahneme.
Pak obsah pánve přidáme do měkkého guláše, promícháme a povaříme několik minut.
V hrnku s vodou rozmícháme mouku, guláš zahustíme a povaříme ještě několik minut.