• 8 jehněčích kotlet
• 1 lžíce olivového oleje
• 1 cibule nakrájená na kolečka
• 1 nakrájený stroužek česneku
• 2 červené papriky zbavené semen a nakrájené na nudličky
• 400 g nakrájených rajčat z konzervy
• 2 lžičky nasekaného tymiánu
• 1 lžička nakrájeného rozmarýnu
• 2 lžíce černých oliv bez pecek
• sůl
• pepř
V hluboké pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme nakrájenou cibuli, česnek, papriky a opékáme asi 5 minut doměkka.
Zesílíme oheň, do pánve vložíme kotlety a opékáme je z každé strany asi 2 minuty.
Přidáme rajčata, tymián, rozmarýn, pánev přikryjeme pokličkou a dusíme asi 15 minut na mírném ohni.
Nakonec vmícháme olivy, kotlety dochutíme solí, pepřem a ihned podáváme.