Kuchařské recepty pro každého

Spaghetti al pomodoro

Potřebujeme tyto suroviny:
400 g špaget
500 g sterilovaných oloupaných rajčat
1 velká cibule
5 stroužků česneku
sůl
pepř
2 snítky bazalky
2 snítky tymiánu
1 bobkový list
olivový olej
strouhaný parmezán
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Špagety připravíme podle návodu.
V hrnci na rozehřátém oleji osmahneme nakrájenou cibuli.
Rajčata i s nálevem rozmixujeme, přilijeme k cibuli, přidáme nakrájený česnek, snítky bazalky a tymiánu svázané s bobkovým listem a zvolna dusíme asi 40 minut.
Pak hrnec odkryjeme a omáčku necháme zhoustnout.
Dochutíme solí a pepřem, vyjmeme svazek bylinek, prohřejeme ji a vmícháme do špaget.
Podáváme posypané nastrouhaným parmezánem.
Spaghetti al pomodoro
Spaghetti al pomodoro