• 400 g špaget
• 100 g strouhaného parmezánu
• 200 g dušené šunky
• 4 lžíce másla
• 2 cibule
• 8 středně velkých rajčat
• 2 lžíce rajského protlaku
• půl šálku bílého vína
• půl šálku masového vývaru
• špetka cukru
• špetka vegety
• bazalka
• 2 stroužky česneku
• sůl
• mletý pepř
Máslo rozpustíme na pánvi a krátce v něm osmahneme česnek utřený se solí.
Šunku nakrájíme na tenké proužky, cibuli na kostičky a osmahneme.
Rajčata oloupeme, nakrájíme na malé kousky a přidáme k šunce.
Vmícháme protlak a zalijeme bílým vínem a vývarem.
Dochutíme solí, pepřem, cukrem a vegetou.
Bazalku jemně nakrájíme a vmícháme do omáčky.
Špagety vaříme v osolené vodě asi 15 až 20 minut, uvařené pak slijeme a necháme dobře okapat.
Při podávání rozdělíme špagety na talíře, přelijeme omáčkou a posypeme sýrem.