• 400 g špaget
• 150 g uzeného bůčku
• 50 g strouhaného sýra
• lžíce olivového oleje
• 1 vejce
• 3 žloutky
• 1 střední cibule
• 1/3 sklenky vína
• pepř
• sůl
Ve větší misce rozmícháme vejce se třemi žloutky a postupně do nich vmícháváme nastrouhaný sýr a mletý pepř.
Na pánvi rozpálíme olej, na něm osmažíme bůček nakrájený na tenké plátky, který osmahlý vyndáme.
Na zbylém tuku osmahneme cibuli nakrájenou na tenké plátky, podlijeme vínem, povaříme, přidáme osmažený bůček, promícháme a odstavíme.
Špagety uvaříme v osolené vodě, scedíme, přidáme na pánev z bůčkem a tři minuty za stálého míchání ohříváme.
Pak tenkým pramínkem vléváme vejce s nastrouhaným sýrem, stále mícháme, chvilku ohřejeme a hned horké podáváme.