• 1 kg hrachu
• 50 dkg krup
• hovězí (morkové) kosti
• 4 kachní stehna
• 6 cibulí
• česnek
• 5 dkg sádla
• sůl
• pepř
• sladká paprika
• zázvor
• pálivá paprika
• majoránka
• hovězí vývar
Den předem namočíme do velkého hrnce hrách.
Před přípravou dáme hrách vařit ve stejné vodě, v níž byl od předešlého dne namočen, a přidáme do hrnce kroupy a 2-3 hovězí kosti (z nichž by aspoň jedna měla být morková).
Potom zprudka opečeme na sádle 4 kachní stehna, k nimž přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme dorůžova.
Pak přidáme podle chuti několik utřených stroužků česneku, osolíme, okořeníme pepřem, zázvorem a ještě trochu osmahneme.
Pak přisypeme lžíci sladké a lžíci pálivé papriky a majoránku, vše zalijeme vývarem a krátce podusíme pod pokličkou v troubě.
Nakonec přemístíme na hlubší pekáč směs hrachu a krup, přidáme kachní stehna včetně šťávy a zapečeme.