Kuchařské recepty pro každého

Smetanová zeleninová polévka s houbami

Potřebujeme tyto suroviny:
20 dkg různé zeleniny
10 dkg čerstvých hub
1 cibule
50 g másla
40 g hladké mouky
smetana
sůl
pepř
kmín
ocet
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Houby očistíme, nakrájíme a dáme vařit společně se zeleninou, s celou cibulí, solí a kmínem.
Až houby a zelenina změknou, vyjmeme cibuli, vývar zahustíme světlou jíškou z mouky a másla a povaříme ještě 10 minut.
Pak polévku odstavíme z ohně, opatrně do ní za stálého míchání vlijeme smetanu a již nevaříme.
Hotovou polévku dochutíme octem a případně dosolíme.
Smetanová zeleninová polévka s houbami
Smetanová zeleninová polévka s houbami