• 2 velké brambory
• 4 žampiony
• 1 menší hlávka kapusty (cca 300 g)
• 2 cibule
• 2 lžíce tuku
• sůl
• pepř
• troška čerstvého tymiánu
• muškát
• 300 ml zeleninového vývaru
• 200 ml smetany
Kapustu očistíme, vykrojíme košťál, listy nakrájíme na jemné nudličky.
Cibuli oloupeme, nasekáme nadrobno a necháme zesklovatět.
Přidáme kapustu a za občasného míchání podusíme.
Pak podlijeme zeleninovým vývarem a smetanou a povaříme 15 minut na mírném ohni.
Polévku dochutíme solí, pepřem a špetkou muškátu.
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky a na rozehřátém tuku a osmahneme dozlatova.
Pak osolíme, opepříme a okořeníme tymiánem.
Žampiony očistíme, nakrájíme na tenké plátky a krátce je opečeme.
Při podávání brambory a žampiony rozdělíme na talíře a zalijeme polévkou.