• 1 malá cuketa
• 1 plechovka bílých sterilovaných fazolí v mírně slaném nálevu
• 2 brambory
• 2 malé mrkve
• 1 petržel
• 1 cibule
• sůl
• mletý pepř
• 5 kuliček nového koření
• 3 bobkové listy
• 3 stroužky česneku
• 2 lžíce octa
• špetka cukru
• 250 ml smetany na vaření
• trochu oleje
• 1 vrchovatá lžíce hladké mouky
Brambory i cuketu oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.
Fazole zcedíme a necháme okapat.
Na oleji zpěníme pokrájenou cibuli a přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a petržel.
Smažíme až cibule zesklovatí.
Přidáme mouku a usmažíme jíšku.
Zalijeme asi 1,5 l studené vody, osolíme, opepříme, přidáme nové koření, bobkové listy, brambory a cuketu a vaříme až do změknutí brambor.
Pak přidáme fazole a přilijeme smetanu.
Okyselíme octem a přidáme cukr.
Necháme přejít varem, ochutnáme a případně dochutíme solí, octem, pepřem.
Vybereme kuličky koření a bobkové listy.
Na talíři posypeme zelenou petrželkou nebo pažitkou.