Kuchařské recepty pro každého

Smažený žralok

Potřebujeme tyto suroviny:
žraločí maso
žampióny
máslo
hladká mouka
citrónová šťáva
krupice
strouhanka
2 žloutky
sůl
olej
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Očištěné, drobně nakrájené žampiony osolíme, dusíme na másle, pak spojíme s bešamelem (20 g másla, 20 g hl.
mouky, 0,2 l mléka - rozpustíme máslo, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme vařícím se mlékem) a zakapeme citrónovou šťávou.
Maso nakrájíme na menší řízky, ale silnější, nožem do nich uděláme kapsu, kterou naplníme žampiony s bešamelem a uzavřeme párátky.
Lehce osolené maso obalíme v husté omáčce (0,1 l mléka, sůl, 30 g krupice, 2 žloutky - krupici rozvaříme ve slaném mléce, pak vmícháme žloutky ale již nevaříme) a ve strouhance.
Smažíme na oleji.
Podáváme s vařenými brambory.
Smažený žralok
Smažený žralok