• 0,5 kg srnčí kýty
• 1,5 dcl oleje
• 1 vejce
• 0,5 dcl mléka
• 5 dkg hladké mouky
• 12 dkg strouhanky
• sůl
• 30 dkg rybízového džemu
• 1 dcl přírodního vína
• hořčice
• zázvor
• pažitka
• sojová omáčka
• pomerančovou šťáva
• pomerančová kůra
Omáčku zhotovíme z rybízového džemu, který zředíme vínem.
Přidáme hořčici, zázvor, pažitku, sojovou omáčku, pomerančovou šťávu a nastrouhanou pomerančovou kůru, kterou jsme předem povařili ve vodě.
Tuto omáčku podáváme vychlazenou.
Plátky kýty naklepeme, osolíme a obalíme v mouce, rozšlehaném vejci s mlékem a ve strouhance.
Poté usmažíme na oleji.
Na talíři přizdobíme citrónem a přelijeme omáčkou.
podáváme s vařenými brambory nebo bramborovou kaší.