Kuchařské recepty pro každého

Smažený řízek z divočáka

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kg kančí kýty
0,2l červeného vína
olej
hladká mouka
2 lžíce francouzské hořčice
3 vejce
mléko
mletý pepř
tlučený jalovec,špetka tymiánu
sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Očištěnou a odleženou kýtu nakrájíme na řízky, ty pak mírně naklepeme a osolíme.
Červené víno smíchámes hořčicí, jalovcem, tymiánem a pepřem, přilijeme olej, dobře rozmícháme a touto směsí řízky potřeme.
Takto připravené je uložíme nejlépe v kameninové nádobě, zalijeme zbytkem směsi a necháme uležet alespoň na hodinu v chladu.
Pak řízky obalíme v hladké mouce, v mléce s rozšlehanými vejci a ve strouhance.
Zvolna smažíme v oleji po obou stranách.
Smažený řízek z divočáka
Smažený řízek z divočáka