• na řízky: 6 vykoštěných horních kuřecích stehen
• 1 l podmáslí
• hrubá mouka
• strouhanka
• olej
• sůl
• na kaši: brambory
• máslo
• podmáslí
• sůl
• anglická slanina
Kuřecí řízky můžete (nemusíte) zbavit kůže, lehce naklepejte, pak alespoň na hodinu naložte do podmáslí tak, aby řízky byly ponořeny, pak je postupně vyjměte z podmáslí, nechte lehce okapat, osolte, obalte postupně v hrubé mouce, podmáslí (do kterého také dáte trochu soli) a strouhance.
Pak začněte smažit.
Mezitím oloupejte brambory, osolte a dejte vařit tak jako na klasickou bramborovou kaši, jakmile se brambory uvaří, sceďte je, přidejte máslo a rozšťouchejte na hladkou kaši.
Na závěr přidejte opět trochu podmáslí, tak aby kaše byla hebká bez hrudek (kaše se díky podmáslí stane lehce navinulá).
Anglickou slaninu nakrájejte na kostičky a nechte ji vyškvařit a před podáváním jí posypte kaši.