• 100 g vepřového masa
• 100 g kuřecích stehenních řízků
• 100 g uzeného masa
• 100 g hovězího předního masa
• 150 g strouhaného tvrdého sýra
• 1 vejce
• 5 plátků toastového chleba
• 1 dcl smetany
• 2 lžíce hladké mouky
• 1 lžíce nasekané petrželky
• půl lžičky nastrouhané citrónové kůry
• sůl
• pepř
• špetka muškátového květu
• oregano
• šalvěj
• strouhanka
• olej
Všechna masa umeleme najemno, přidáme ve smetaně namočené a rozmačkané toasty a zbylé suroviny kromě strouhanky a oleje a řádně promícháme.
Ze směsi vytvarujeme 12 karbanátků, které obalíme ve strouhance a necháme chvíli odpočinout.
Pak karbanátky osmažíme ve středně rozpáleném oleji z obou stran (asi 15 minut).
Podáváme s bramborovým salátem nebo se šťouchanými brambory.