Kuchařské recepty pro každého

Smažené bavorské dukátky

Potřebujeme tyto suroviny:
100 g vepřového masa
100 g kuřecích stehenních řízků
100 g uzeného masa
100 g hovězího předního masa
150 g strouhaného tvrdého sýra
1 vejce
5 plátků toastového chleba
1 dcl smetany
2 lžíce hladké mouky
1 lžíce nasekané petrželky
půl lžičky nastrouhané citrónové kůry
sůl
pepř
špetka muškátového květu
oregano
šalvěj
strouhanka
olej
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Všechna masa umeleme najemno, přidáme ve smetaně namočené a rozmačkané toasty a zbylé suroviny kromě strouhanky a oleje a řádně promícháme.
Ze směsi vytvarujeme 12 karbanátků, které obalíme ve strouhance a necháme chvíli odpočinout.
Pak karbanátky osmažíme ve středně rozpáleném oleji z obou stran (asi 15 minut).
Podáváme s bramborovým salátem nebo se šťouchanými brambory.
Smažené bavorské dukátky
Smažené bavorské dukátky