Kuchařské recepty pro každého

Smažená parma s máslovou omáčkou

Potřebujeme tyto suroviny:
1,5 kg parmy
250 g másla
3 vejce
2 žloutky
200 g strouhanky
150 g převařeného másla
30 g mouky
0,5 l vývaru
půlka citronu
šťáva ze 2 citronů
sůl
špetka bílého pepře
troška sardelové pasty
zelená petrželka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Parmu očistíme, pečlivě vykucháme (vnitřnosti jsou jedovaté), nakrájíme na kousky, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a odložíme na čtvrt hodiny.
Pak kousky osušíme, potřeme troškou rozpuštěného másla, namočíme v rozšlehaných vejcích, obalíme ve strouhance a na rozpáleném másle osmažíme z obou stran do červena.
Máslovou omáčku připravíme tak, že z mouky a trošky másla upražíme jíšku, zředíme ji vývarem a necháme vychladnout.
Pak zpěníme zbytek másla, do kterého za stálého míchání přikapeme citronovou šťávu, vývar s jíškou, pepř, žloutky, trošku sardelové pasty a zelenou petrželku.
Pečlivě rozmícháme a necháme vychladnout.
Usmaženou parmu položíme na mísu, ozdobíme petrželkou a podáváme se studenou máslovou omáčkou.
Smažená parma s máslovou omáčkou
Smažená parma s máslovou omáčkou