• 125 g hladké mouky
• 1 vejce
• 1 lžička oleje
• 1 lžíce cukru
• 60 ml mléka
• špetka soli
• 2 jablka
• 300 g vanilkové zmrzliny
• 2 lžíce citronové šťávy
• 1 lžička skořice
Vejce ušleháme s cukrem do pěny, vmícháme mléko, sůl a olej.
Mouku promícháme s práškem do pečiva a vmícháme do těsta.
Necháme několik minut odležet.
2 větší jablka oloupeme, opatrně zbavíme jádřince a nakrájíme na plátky asi 1 cm tlusté, které pokapeme citronem.
Kroužky jablek postupně namáčíme v těstíčku, vkládáme do horkého oleje a z obou stran je smažíme dozlatova.
Smažené jablečné kroužky necháme okapat na ubrousku.
Pak je posypeme moučkovým cukrem, přidáme zmrzlinu, kterou posypeme skořicí a ihned podáváme.