• 0,5 kg vepřového masa
• 2 velké cibule
• 1 feferonka
• 1 brambora
• 2 kyselé okurky
• 1 lžíce vepřového sádla
• mletá červená paprika
• 1 lžíce rajčatového protlaku
• světlé pivo
• zeleninový vývar
• sůl
• pepř
Maso nakrájíme na kostky a spolu s nakrájenou cibulí opečeme na sádle.
Přidáme mletou červenou papriku, pepř a rajčatový protlak, zalijeme pivem a vývarem a vaříme.
Až je maso téměř měkké, přidáme feferonku a nastrouhaný brambor a dovaříme.
Uvařené maso z hrnce vyjmeme, omáčku přecedíme, přidáme do ní nastrouhanou kyselou okurku orestovanou na troše sádla a povaříme.
Nakonec vrátíme zpět kousky masa.
Slovenský pivní guláš podáváme s vařenými brambory nebo tmavým chlebem.