• 20 dkg hub
• 8 dkg slaniny
• 6 dkg sádla
• 2 dkg cibule
• 8 housek
• 0,3 l mléka
• 1 vejce
• 1 žloutek
• 6 dkg hrubé mouky
• 2 dkg strouhanky
• sůl
• mletý pepř
• kousek citrónové kůry
• petrželka
V hluboké pánvi rozpálíme sádlo, na něm zpěníme drobně nakrájenou cibuli a nasekanou zelenou petržel, přidáme na kostičky nakrájené housky, osmahneme do křupava a necháme vychladnout.
V mléce rozmícháme vejce a žloutek, osolíme, nalijeme na osmahnuté housky a necháme asi půl hodiny stát.
Potom ke směsi přidáme mouku, strouhanou housku, strouhanou citronovou kůru, pepř, na rozškvařené slanině (na kostičky nakrájené) podušené houby (také nakrájené na kostičky) a vše dobře promícháme.Z těsta tvoříme menší kulaté knedlíky, které vložíme do vroucí slané vody a pomalu vaříme (asi 10 minut).
Slovenské houbové knedlíky podáváme s dušeným kyselým zelím, se špenátem nebo ke zvěřině.