Kuchařské recepty pro každého

Slovenské houbové knedlíky

Potřebujeme tyto suroviny:
20 dkg hub
8 dkg slaniny
6 dkg sádla
2 dkg cibule
8 housek
0,3 l mléka
1 vejce
1 žloutek
6 dkg hrubé mouky
2 dkg strouhanky
sůl
mletý pepř
kousek citrónové kůry
petrželka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
V hluboké pánvi rozpálíme sádlo, na něm zpěníme drobně nakrájenou cibuli a nasekanou zelenou petržel, přidáme na kostičky nakrájené housky, osmahneme do křupava a necháme vychladnout.
V mléce rozmícháme vejce a žloutek, osolíme, nalijeme na osmahnuté housky a necháme asi půl hodiny stát.
Potom ke směsi přidáme mouku, strouhanou housku, strouhanou citronovou kůru, pepř, na rozškvařené slanině (na kostičky nakrájené) podušené houby (také nakrájené na kostičky) a vše dobře promícháme.Z těsta tvoříme menší kulaté knedlíky, které vložíme do vroucí slané vody a pomalu vaříme (asi 10 minut).
Slovenské houbové knedlíky podáváme s dušeným kyselým zelím, se špenátem nebo ke zvěřině.
Slovenské houbové knedlíky
Slovenské houbové knedlíky