• brambory
• sůl
• koření
• mletý kmín
• majoránka
• středně velká cibule
• česnek
• 1 vejce
• hladká mouka
• vařená uzená krkovička
• kysané zelí
• bobkový list
• nové koření
• kmín mletý
• kmín celý
• pivo
Brambory nastrouháme a necháme je chvilku odležet, až pustí vodu.
Tu pak slejeme.
Do brambor přidáme sůl, koření, mletý kmín a majoránku, nastrouhanou cibuli, prolisovaný česnek a vejce.
Začneme míchat a postupně přidáváme hladkou mouku, až bude těsto tak akorát na vytváření placek.
Těsto necháme ještě chvílí odpočinout (pokud ještě pustí vodu, tak ji slejeme) a mezitím si nakrájíme uzené maso na plátky.
Kysané zelí propláchneme studenou vodou a dáme ho do hrnce, přidáme vodu, 1 bobkový list, 1 kuličku nového koření, trochu celého kmínu a solí a budeme vařit do měkka.
Na pánvičce si rozpálíme olej, naběračkou nalejeme přiměřené množství těsta (nesmí být moc silné, aby se dala placka přeložit) a pečeme po obou stranách, pak trochu stahneme plamen, na jednu půlku placky dáme zelí, na něj položíme kousek uzeného, placku přeložíme a necháme ještě chvilku opéct, aby placka byla příjemně křupavá a zelí s masem teplé.