Kuchařské recepty pro každého

Slezská cmunda ( bramborák )

Potřebujeme tyto suroviny:
brambory
sůl
koření
mletý kmín
majoránka
středně velká cibule
česnek
1 vejce
hladká mouka
vařená uzená krkovička
kysané zelí
bobkový list
nové koření
kmín mletý
kmín celý
pivo
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Brambory nastrouháme a necháme je chvilku odležet, až pustí vodu.
Tu pak slejeme.
Do brambor přidáme sůl, koření, mletý kmín a majoránku, nastrouhanou cibuli, prolisovaný česnek a vejce.
Začneme míchat a postupně přidáváme hladkou mouku, až bude těsto tak akorát na vytváření placek.
Těsto necháme ještě chvílí odpočinout (pokud ještě pustí vodu, tak ji slejeme) a mezitím si nakrájíme uzené maso na plátky.
Kysané zelí propláchneme studenou vodou a dáme ho do hrnce, přidáme vodu, 1 bobkový list, 1 kuličku nového koření, trochu celého kmínu a solí a budeme vařit do měkka.
Na pánvičce si rozpálíme olej, naběračkou nalejeme přiměřené množství těsta (nesmí být moc silné, aby se dala placka přeložit) a pečeme po obou stranách, pak trochu stahneme plamen, na jednu půlku placky dáme zelí, na něj položíme kousek uzeného, placku přeložíme a necháme ještě chvilku opéct, aby placka byla příjemně křupavá a zelí s masem teplé.
Slezská cmunda ( bramborák )
Slezská cmunda ( bramborák )