• 1 l slepičího vývaru
• 150 g pórku
• 50 g másla
• 1 žloutek
• 50 g čerstvého smetanového sýra
• 75 g polohrubé mouky
• půl lžičky sušeného droždí
• 75 g strouhaného sýra
• 1 lžíce rajčatového protlaku
• tuk na smažení
Máslo vymícháme se žloutkem, přidáme smetanový sýr, vmícháme mouku s droždím, nastrouhaný sýr a rajčatový protlak.
Těsto necháme 30 minut uležet, pak něj tvarujeme knedlíčky, které vaříme v osolené vroucí vodě asi 5 minut.
Potom je vyndáme, necháme okapat a opečeme je na rozpáleném tuku.
Přebytečný tuk necháme vsáknout do papírového ubrousku.
Slepičí vývar přivedeme k varu a asi 2-3 minuty v něm povaříme pórek nakrájený na tenká kolečka.
Při podávání sýrové knedlíčky rozdělíme na talíře a zalijeme slepičí polévkou.