• čtvrtka slepice
• mrkev
• celer
• petržel
• 1 cibule
• 100 g šunky
• 2 vejce uvařená natvrdo
• sůl
• 2 zrnka pepře
• 1 zrnko nového koření
• kousek natě libečku
• pažitka
• 1,25 l vody.
Očištěnou slepici vložíme do studené vody, osolíme, přidáme pepř, nové koření, libeček a na mírném ohni přivedeme k varu.
Pak teplotu ještě zmírníme a vaříme pod pokličkou, až slepice změkne.
Asi 20 minut před koncem varu přidáme zeleninu a cibuli.
Měkkou slepici vyjmeme, maso obereme z kostí, nakrájíme na nudličky, vývar procedíme, přidáme maso, šunku nakrájenou na nudličky, přivedeme k varu a odstavíme.
Na talíře vložíme půlku vejce, zalijeme polévkou, posypeme drobně nakrájenou pažitkou a podáváme.