• 300 g slepičího masa
• 50 g máčených černých hub
• 200 g vařených škrobových nudlí
• 3 vejce
• 1 pórek
• 100 g bílého zelí
• 1 l slepičího vývaru
• 1 lžíce dezertního vína
• špetka soli
• špetka Glutasolu
• 1 lžíce sádla
• sekaná petrželová nať
• hlávkový salát
Do čistého slepičího vývaru přidáme na kostičky nakrájené zelí a pórek, lehce povaříme a pěnu sebereme.
Potom přidáme předem namočené a dobře vyprané a nakrájené černé houby, rozšleháme vejce a pomalu je do vroucího vývaru nalijeme.
Do polévkové mísy dáme zvlášť uvařené a nasekané škrobové nudle.
Do polévky dáme ještě uvařené maso ze slepice nakrájené na kostičky a 1 lžíci sádla (aby se udělala takzvaná mastná oka) a posypeme nasekanou petrželovou natí a nakrájeným hlávkovým salátem.