Kuchařské recepty pro každého

Slepice po arménsku

Potřebujeme tyto suroviny:
600 g slepice
1 menší cibule
160 g pórku
12 g hladké mouky
80 g másla
40 g rajčatového protlaku
sůl
mletá červená paprika
zelená petrželka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Slepici uvaříme v malém množství vody (nejlépe v tlakovém hrnci).
Až je slepice měkká, tak ji vyjmeme z hrnce, nakrájíme na malé kousky a vývar procedíme.
Pórek nakrájíme na větší kousky, osmahneme na másle, přidáme rajčatový protlak a pět minut povaříme.
Ve vývaru rozmícháme mouku, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, rajčatovou šťávu s pórkem, sůl a papriku a povaříme.
Do hotové omáčky vložíme nakrájené maso a ještě chvilku povaříme.
Podáváme s rýží nebo s brambory.
Slepice po arménsku
Slepice po arménsku