• 1 slepice
• 200 g sterilovaného hrášku
• 1 cibule
• 2,5 dcl slepičího vývaru
• 2,5 dcl smetany
• 1 lžíce oleje
• sůl
• špetka nastrouhaného muškátového oříšku
• na jíšku: 50 g másla + 50 g hladké mouky
Dobře očištěnou slepici uvaříme v osolené vodě doměkka, pak vykostíme a maso nakrájíme na větší kousky.
Nadrobno nakrájenou cibuli mírně osmahneme na oleji.
Z másla a hladké mouky připravíme jíšku, rozředíme vývarem a povaříme (je-li vývaru málo, přidáme ještě trochu vývaru nebo vody).
Pak přidáme hrášek a osmaženou cibuli, ochutíme muškátovým oříškem a doplníme smetanou.
Nalijeme na slepičí maso a už jen prohřejeme (nevaříme).