• 6 vajec
• 6 lžic práškového cukru
• půlka vanilkového cukru
• špetka soli
• šťáva z půlky citróna
• na náplň:
• 250 ml šlehačkové smetany + 1 ztužovač do šlehačky + 1 lžíce práškového cukru + půlka vanilkového cukru
Bílky, špetku soli, vanilkový cukr a šťávu z citrónu vyšleháme do husta, přidáme práškový cukr a postupně žloutky.
Těsto nalijeme na plech vyložený papírem na pečení a upečeme v předehřáté troubě.
Upečené srolujeme i s papírem a necháme vychladnout.
Šlehačku vyšleháme se ztužovačem, do polohusté zamícháme vanilkový a práškový cukr a došľeháme do husta.
Natřeme na vychladlé těsto, srolujeme a necháme v chladu ztuhnout.