• 300 g hrubé mouky
• 200 ml mléka
• 2 vejce
• 300 g slaniny
• 8 housek
• sůl
• špetka muškátového květu
• 4 lžíce nakrájené zelené petrželky
• 1 lžíce sádla
Slaninu a housky nakrájíme na kostičky, rozložíme do pekáče a dáme na chvíli do horké trouby oschnout.
V míse smícháme mouku, mléko, vejce, sůl, petrželku a muškátový květ, pak přidáme vychladlé houskové a slaninové kostičky a vypracujeme těsto.
Z něj vytvarujeme větší kulaté knedlíky, které vložíme do vroucí osolené vody a vaříme cca 10 minut.
Pak vyjmeme, propícháme vidličkou a potřeme rozpuštěným sádlem.
Podáváme nejlépe s dušeným zelím posypané dozlatova osmaženou nakrájenou cibulí a přelité sádlem.