• 330 g mouky
• 4 housky
• 100 g slaniny
• 200 g uzeného masa
• sůl
• 250 ml uzeného vývaru
• 2 vejce
• 1 žloutek
• 20 g másla
• 20 g strouhané housky
Uzené maso uvaříme doměkka a nakrájíme na kostičky.
Slaninu nakrájíme na kostičky, na pánvi rozehřejeme, přidáme housku nakrájenou na kostičky, opečeme ji do růžova a necháme vychladnout.
Do mísy prosijeme mouku, přidáme trochu soli a za stálého míchání přiléváme chladný uzený vývar, do kterého jsme přimíchali obě vejce a žloutek.
Těsto vymícháme vařečkou, mělo by být husté asi jako kapání.
Potom do něj přimícháme opečenou housku a nakrájené uzené maso a těsto necháme asi 30 minut odpočinout.
Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu.
Z těsta vykrajujeme malou naběračkou knedlíky a vaříme je podle velikosti 15 až 20 minut.
Uvařené knedlíky klademe na síto a hned je natrhneme vidličkou.