• 2 kostky vývaru
• 3 větší cibule
• 150 g anglické slaniny
• 4 plátky bílé veky
• drcený kmín
• pepř mletý
• majoránka
• 1 l piva
• 1 l vody
• 2 lžíce másla
• pažitka
• petrželka
Oloupanou cibuli nakrájíme na kostky, slaninu na malé kostičky.
Slaninu opečeme, přidáme cibuli a opékáme ji, až je sklovitá.
Přilijeme pivo a vodu, přivedeme do varu a přidáme kostky vývaru.
Přidáme ještě drcený kmín, majoránku, mletý pepř a vaříme mírným varem 5 minut.
Mezitím plátky veky nakrájíme na centimetrové nudličky a opečeme je másle do křupava.
Polévku podle potřeby dosolíme a přidáme čerstvou sekanou petrželku a pažitku.
Opečenou bílou veku dáme do talíře a polévkou zalijeme.