• 250 g změklého másla
• 250 g polohrubé mouky
• 250 g cukru
• 4 vejce
• 1 balíček vanilkového cukru
• 1 lahvičku rumového aroma
• 100 g mletých mandlí
• 2 lžičky prášku do pečiva
• půl lžičky skořice
• na náplň: 1 kg zralých nektarinek + 800 g šlehačky + 100 ml nektarinkové nebo broskvové šťávy + 1 balíček želatiny + 2 lžičky skořice
• navrch: 8 lžic broskvového likéru + 10 lžic broskvové marmelády
Máslo utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem, přimícháme vejce, polovinu rumového aroma a mouku smíchanou s práškem do pečiva, mandlemi a skořicí.
Těsto nalijeme do formy vyložené pečícím papírem a pečeme 30 minut při 200°C.
Nektarinky omyjeme, oloupeme, tři půlky dáme stranou na zdobení, zbývající nakrájíme na kostičky.
Ušleháme šlehačku, připravíme želatinu podle návodu na obalu, rozpustíme ve šťávě a smícháme se šlehačkou.
Šlehačkový krém dochutíme zbylým rumovým aroma a skořicí.Odebereme do sáčku na zdobení 4 lžíce krému.
Korpus rozřízneme na 3 pláty.
Spodní pokapeme 2 lžícemi likéru, potřeme 1/3 krému, na něj rozložíme polovinu nektarinek.
Přiložíme druhý plát, potřeme 5 lžícemi broskvové marmelády a další 1/3 krému, navrch opět dáme nektarinky.
Poslední vrstvu korpusu pokapeme zbylým likérem a potřeme 5 lžícemi marmelády.
Celý dort potřeme zbylým krémem a ozdobíme.