• 500 g polohrubé mouky
• 250 ml vlažného mléka
• 40 g droždí
• 3 lžičky cukru
• 3 skořicové cukry
• 100 g lískových jader
• 60 g rozehřátého másla
• 2 žloutky
• 1 celé vejce na potření
Z mléka a droždí uděláme kvásek.
Do mouky přidáme žloutky, rozehřáté máslo, cukr a kvásek, vše propracujeme v hladké těsto a necháme 30 až 40 minut kynout.
Náplň připravíme z nahrubo umletých lískových jader, skořicového cukru a 3 až 4 lžic rozehřátého másla (smícháme).
Až těsto vykyne, lehce jej propracujeme, rozválíme na 1 centimetr tlustý plát, potřeme náplní a stočíme jako závin.
Z těsta krájíme 3 centimetry silné plátky, které pokládáme na máslem vymazaný plech a necháme kynout dalších dvacet minut.
Nakonec skořicové šneky potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme dozlatova v předehřáté troubě.