• 1 a půl hrnku hladké mouky
• 1 hrnek moučkového cukru
• 3 dkg oloupaných a nastrouhaných mandlí
• 12,5 dkg másla
• 1 lžička mleté skořice
• 1 vejce
• půl citrónu
• rybízová marmeláda
• půlka tabulky čokolády na vaření
• lískový ořech
• tuk na vymazání plechu
Mouku promícháme s cukrem, mandlemi a skořicí, přidáme změklé nakrájené máslo, vejce, citrónovou kůru a šťávu z půlky citrónu, vypracujeme těsto a z něj vyválíme plát silný asi 4 mm.
Tvořítkem vykrajujeme čtvrtečky, dáme je na tukem vymazaný plech a ve středně horké troubě upečeme dorůžova.
Vychladlé čtverečky slepíme zavařeninou a střed ozdobíme kapkou rozehřáté čokolády a oříškem.