Kuchařské recepty pro každého

Skopový perkelt

Potřebujeme tyto suroviny:
400 g skopového masa
2 cibule
rostlinný olej
2 zelené papriky
mletý pepř
masový vývar
2 lžíce rajského protlaku
lžíce ostrého kečupu
mletá paprika
sůl
4 stroužky česneku
petrželová nať
majoránka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Očištěnou drobně nasekanou cibuli zpěníme na rozehřátém rostlinném oleji, přidáme mletou červenou papriku, očištěné, umyté a na kostky nakrájené maso a za stálého míchání osmažíme.
Potom přidáme očištěné na nudličky nakrájené zelené papriky bez semeníků, osolíme, opepříme, podlijeme masovým vývarem a přikryté na mírném ohni za občasného promíchání dusíme do poloměkka.
Nahonec přimícháme rajský protlak, ostrý kečup, promícháme a dusíme do měkka.
Hotový perkelt odstavíme a ochutíme utřeným česnekem, drobně nasekanou petrželovou natí a trochou majoránky.
Skopový perkelt
Skopový perkelt