• 400 g skopového masa
• 2 cibule
• rostlinný olej
• 2 zelené papriky
• mletý pepř
• masový vývar
• 2 lžíce rajského protlaku
• lžíce ostrého kečupu
• mletá paprika
• sůl
• 4 stroužky česneku
• petrželová nať
• majoránka
Očištěnou drobně nasekanou cibuli zpěníme na rozehřátém rostlinném oleji, přidáme mletou červenou papriku, očištěné, umyté a na kostky nakrájené maso a za stálého míchání osmažíme.
Potom přidáme očištěné na nudličky nakrájené zelené papriky bez semeníků, osolíme, opepříme, podlijeme masovým vývarem a přikryté na mírném ohni za občasného promíchání dusíme do poloměkka.
Nahonec přimícháme rajský protlak, ostrý kečup, promícháme a dusíme do měkka.
Hotový perkelt odstavíme a ochutíme utřeným česnekem, drobně nasekanou petrželovou natí a trochou majoránky.