• 1,2 kg skopové plece
• 3 cibule
• 2 stroužky česneku
• 250 ml vody
• 3 lžíce oleje
• 1 lžička mletého zázvoru
• sůl
• špetka šafránu
• nať koriandru
• voda
• 2 citróny
• 1/3 hrnku oliv
Do kotlíku dáme olej, zázvor, sůl, šafrán, drcený česnek a za neustálého tření a míchání přiléváme vodu, až získáme kaši podobnou majonéze.
Přidáme na kousky nakrájenou cibuli, maso nakrájené na větší kostky a nasekaný koriandr a dáme na prudký oheň.
Dolijeme vroucí vodou (jen tolik, aby maso bylo téměř zakryto), rychle přivedeme k varu a dusíme.
Až je maso měkké a šťáva zhoustne, přidáme na kousky nakrájené citróny a olivy a podusíme.
Skopový kotlík podáváme s rýži.
Citróny by měly být malé zelené limónky, naříznuté, v řezu prosolené a naložené jako naše zelí - ve vlastní šťávě pod kamenem.