• 1 kg skopového (z plece nebo kýty)
• 150 g slaniny
• 200 g kapusty
• 100 g kořenové zeleniny
• 100 g fazolek
• 2 cibule
• 4 stroužky česneku
• 400 g brambor
• vývar
• sůl
• mletý pepř
• kmín
• mletá sladká paprika
• majoránka
Slaninu nakrájíme na kostky, vyškvaříme a na ní osmahneme nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli.
Pak přidáme na kostky nakrájené maso a dusíme ve vlastní šťávě.
Až se šťáva vydusí, podlijeme vývarem a přikrytém dusíme do poloměkka.
Pak maso okořeníme, přidáme kapustu nakrájenou na nudličky, pokrájené fazolové lusky a oloupané a na kostičky nakrájené brambory, podlijeme vývarem a dusíme, až jsou zelenina a brambory měkké.