• 600 g skopové plece
• 100 g anglické slaniny
• 1 papriková klobása
• 1 ostravská klobása
• 2 cibule
• 4 stroužky česneku
• sůl
• mletý pepř
• petrželová nať
• pažitka
• sádlo
• hladká mouka
Skopovou plec vykostíme a z kostí uvaříme vývar.
Maso upravíme na tenký plát, naklepeme, prosolíme a opepříme.
Cibuli, petrželku a pažitku nakrájíme nadrobno, promícháme a posypeme tím maso.
Na cibuli naskládáme plátky anglické slaniny a do středu rozprostřeme na čtvrtiny podélně rozkrojené klobásy.
Plát svineme a pevně převážeme nití, povrch potřeme česnekem rozetřeným se solí, položíme do sádlem vymazaného pekáče, podlijeme vývarem a pečeme v předehřáté troubě za stálého podlévání výpekem i vývarem na 140 °C doměkka.
Měkkou roládu vyndáme a uchováváme teplou.
Výpek vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, orestujeme a zalijeme vývarem.
Omáčku provaříme, osolíme, opepříme a případně přecedíme.
Roládu nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a podáváme obloženou čerstvou zeleninou.