• 1 a 1/4 kg skopové kýty
• sůl
• pepř
• 100 g slaniny
• 50 g cibule
• trocha nastrouhaného chleba
• 3 rajčata
• 4 lžíce červeného vína
• 2 kostky cukru
Skopové maso bez kostí naklepeme, zbavíme blan, protáhneme na nudličky nakrájenou slaninou, osolíme, opepříme, zavineme a převážeme provázkem, tak aby mělo hezký tvar.
Trochu slaniny nakrájíme na plátky a dáme do pekáče, přidáme také na plátky nakrájenou cibuli, trochu nastrouhaného chleba, rozkrájená rajčata, zavinuté maso a dáme péct bez podlití zakryté do trouby.
Když se šťáva kterou maso pustí vypeče, podlijeme je vodou a udusíme do měkka.
Mezi pečením maso obrátíme.
Pak přidáme červené víno, trochu cukru a maso ještě povaříme.
Šťávu procedíme a nalijeme na maso které předtím nakrájíme na podobné porce.