• 1 a 1/4 kg skopové kýty
• 4 stroužky česneku
• 60 g slaniny
• 50 g másla
• 30 g cibule
• 10 g mouky
• sůl
Skopovou kýtu opláchneme, naklepeme, zbavíme kostí, loje a blan a trochu osolíme.
Masitou stranu protřeme čenekem utřeným s trochou soli a kýtu protáhneme na nudličky nakrájenou slaninou, zavineme, provázkem zavážeme a dáme na dvě hodiny uležet.
V pekáči na rozpáleném másle osmažíme na plátky nakrájenou cibuli, připravené maso do něho vložíme, zalijeme trochou vývaru (můžeme ale použít i kosti a blány z kýty, které jsme trochu povařili) a v troubě maso přikryté podusíme.
Pak je odkryté opečeme z obou stran do červena.
Měkkou kýtu nakrájíme, ze šťávy stáhneme nadbytečný tuk, zaprášíme ji moukou, podusíme, zředíme vývarem a povaříme.
Část omáčky nalijeme na nakrájené maso, zbytek podáváme v omáčníku.